Algemene vragen

Gebruik hiervoor de routeplanner bij de kaart op de homepage van rotterdamonderweg.nl. Deze planner werkt voor de auto, het ov, de fiets of wanneer je te voet gaat.

Op ons Twitteraccount delen we van maandag tot vrijdag tussen 07.00 uur en 19.00 uur wat er op dat moment op de weg gebeurd in en rondom Rotterdam. Zo weet je altijd of het ergens vast staat. Een afgesloten rijstrook op de ring, defect verkeerslicht of een dichte tunnel? Wij houden je op hoogte!

Vragen over werkzaamheden en omleidingen

Op rotterdamonderweg.nl/omleidingen staan verschillende werkzaamheden vermeld met begin- en einddatum. Heb je een vraag over werkzaamheden die niet op de website staan? Vraag het ons via Twitter, Facebook of de contactpagina. We zoeken het dan graag voor je uit.

Rotterdam Onderweg communiceert enkel over werkzaamheden en de bijbehorende omleidingen. Het werk wordt bijvoorbeeld uitgevoerd door de Gemeente Rotterdam of Rijkswaterstaat.

Op rotterdamonderweg.nl/omleidingen staan verschillende werkzaamheden met bijbehorende omleidingen. Heb je een vraag over omleidingen die niet op de website staan? Vraag het ons via Twitter, Facebook of de contactpagina. We zoeken het dan graag voor je uit.

In en rondom Rotterdam wordt op verschillende locaties kort of voor een langere periode gewerkt. Het is niet mogelijk om al deze werkzaamheden op onze website te plaatsen. We maken daarom een selectie van de werkzaamheden met de meeste impact. Vragen over werkzaamheden bij jouw in de buurt die niet op onze website staan? Stel ze ons gerust!

In een grote, drukke stad als Rotterdam zijn werkzaamheden onvermijdelijk. Er vinden grote werkzaamheden plaats, zoals de herinrichting van de Coolsingel, en kleinere, zoals het snoeien van bomen langs de weg. Zo houdt de gemeente de wegen veilig en blijft er ruimte voor het groeiende aantal weggebruikers.

Ja, bij werkzaamheden wordt altijd gekeken hoe de hinder voor het verkeer zo veel mogelijk beperkt kan worden. Maar overlast is nu eenmaal niet altijd te voorkomen. Hou Rotterdam Onderweg daarom goed in de gaten en als je vragen hebt, stel ze gerust!

Vragen over de verkeerscamera's

De verkeerscamera's zenden alleen live beelden uit en nemen niet op. Het is daarom niet mogelijk om beelden op te vragen.

Als de camera’s niet doen wat ze moeten doen, horen we dat heel graag. Laat het ons weten via Facebook, Twitter of via de contactenpagina.

De beelden van de verkeerscamera’s zijn openbaar zodat je actueel kunt zien hoe druk het is op de weg. Je kunt je hierdoor beter voorbereiden op je reis.

Nee, de camera’s hangen zo hoog dat personen en kentekens niet duidelijk zichtbaar zijn. Bepaalde gebouwen zijn op verzoek onscherp gemaakt. Ook worden de beelden van de camera’s niet opgeslagen.

Vragen over de renovatie van de Coolsingel

Over het algemeen blijft voor fietsverkeer de weg bereikbaar. Het kan wel zo zijn dat fietsverkeer tijdelijk wordt omgeleid, bijvoorbeeld naar de overkant van de weg. Op de pagina van de Coolsingel vind je meer informatie over de werkzaamheden.

Alle afsluitingen en bijbehorende omleidingen staan op de pagina van de Coolsingel.

De werkzaamheden duren tot en met 10 april 2021.

De Coolsingel is een ingewikkelde straat die veel en intensief gebruikt wordt, die ook nog bereikbaar moet blijven tijdens de uitvoering. De omgeving kan daarbij ook niet te zwaar belast worden. Ondernemers, winkeliers willen doorwerken. Bewoners willen ’s nachts slapen. Wensen waar rekening mee wordt gehouden in de planning van de uitvoering.

De Coolsingel en het gebied eromheen krijgt een heel nieuw uiterlijk. Een ruime, groene en fraai vormgegeven stadsboulevard met monumentale allure door de prachtige gebouwen, de bestrating en nieuwe ornamenten.