Eerdere edities

Bereikbaarheidsjournaal

Maandag 1 april 2019

Deze week aandacht voor: nachtaflsluitingen van de Beneluxtunnel en de Prinses Irenebrug, werkzaamheden aan de tramsporen rond het Middellandplein en komend weekend gaat de Marathon Rotterdam van start.

Beneluxtunnel

Deze week wordt ’s nachts aan de Beneluxtunnel gewerkt. Van dinsdag 2 op woensdag 3 april zijn de parallelbaan en de toe- en afrit Vlaardingen-Oost richting het zuiden afgesloten. Het verkeer naar afrit 16 rijdt om via de afslag Pernis. Het verkeer vanaf Vlaardingen-Oost richting de A15 wordt omgeleid via de A20, door te keren bij Vlaardingen-West. In de nacht van woensdag 3 op donderdag 4 april zijn de parallelbaan en de afrit Vlaardingen-Oost richting het noorden dicht. Het verkeer wordt dan omgeleid via de A20, afrit Vlaardingen-West. Alle werkzaamheden duren van 9 uur ’s avonds tot de volgende ochtend 5 uur.

Prinses Irenebrug

De Prinses Irenebrug tussen het Molenlaankwartier en Terbregge is deze week een aantal nachten dicht in beide richtingen. Van maandag 1 tot en met zaterdagochtend 6 april is de brug afgesloten tussen half 1 ’s nachts en half 6 ’s ochtends. Het verkeer rijdt in beide richtingen om via de Terbregseweg, de Bosdreef, de Gordelweg en de Straatweg.

Middelandplein

Tot 2 juni worden in Rotterdam West de tramsporen vervangen tussen de West-Kruiskade en de Mathenesserdijk. Tot en met 12 april werkt de RET rond de Heemraadssingel. Dan rijden er geen trams tussen het Middellandplein en het Mathenesserplein. Tramlijnen 21, 23 en 24 rijden een omleidingsroute. Het verkeer richting de ’s-Gravendijkwal rijdt om via de Mathenesserlaan en de Claes de Vrieselaan. In de richting van het Marconiplein kun je langs het werk rijden. Op de Heemraadssingel wordt het eenrichtingsverkeer opgeheven.

Marathon

Komend weekend wordt de jaarlijkse Marathon Rotterdam gelopen. In Rotterdam zijn daardoor op zaterdag 6 en zondag 7 april veel wegen afgesloten. Bezoekers wordt aangeraden om met het openbaar vervoer naar de stad te komen. In Rotterdam kun je het beste met de metro reizen, omdat ook de trams en bussen worden omgeleid. De eerste afsluitingen beginnen op vrijdag 5 april om 7 uur ’s avonds op de Coolsingel. Vanaf zondag 7 april om 11 uur ’s avonds zijn alle wegen weer bereikbaar.