Eerdere edities

Bereikbaarheidsjournaal

Maandag 8 april 2019

Deze week aandacht voor: nachtafsluiting van de Maastunnel, werkzaamheden bij het Kleinpolderplein, voorbereidingen voor de bereikbaarheid in Rotterdamse regio bij eventuele Brexit en nieuwe fase in het werk aan de tramsporen tussen de West-Kruiskade en de Mathenesserdijk.

Middellandplein

De RET vervangt tot 2 juni de tramsporen tussen de West-Kruiskade en de Mathenesserdijk. Van 13 april tot en met 3 mei wordt gewerkt op de Vierambachtsstraat en de Mathenesserdijk. De Vierambachtsstraat en de Mathenesserbrug blijven open in de richting van de Mathenesserdijk. Het verkeer richting de Heemraadssingel wordt omgeleid via onder meer de Schiedamseweg. Tramlijnen 21 en 24 rijden via de Claes de Vrieselaan en de Mathenesserlaan. Lijn 23 is ingekort tot Rotterdam Centraal en rijdt dus niet door naar het Marconiplein. Alle informatie vind je op rotterdamonderweg.nl/middellandstraat

Kleinpolderplein

In de nacht van woensdag 10 op donderdag 11 april wordt aan de weg gewerkt bij het Kleinpolderplein. Hierdoor kun je vanuit Hoek van Holland niet van de A20 naar de A13 richting Den Haag rijden. Ook is toerit 13 vanaf het Kleinpolderplein richting Den Haag afgesloten. Om de A13 richting Den Haag te bereiken, rij je via de A20 naar afslag 14. Op het Schieplein keer je richting de A13.

Maastunnel

Deze week is de Maastunnel in de nacht van maandag 8 op dinsdag 9 april in beide richtingen dicht voor het autoverkeer. De afsluiting is van half 1 ‘s nachts tot  6 uur ’s ochtends. Aan de oostkant van Rotterdam rij je om via de Van Brienenoordbrug of de Willemsbrug. Aan de westkant neem je de Beneluxtunnel of de Erasmusbrug. Voor fietsers en voetgangers blijft de Maastunnel bereikbaar.

Brexit

Ook al is het nog niet zeker of en wanneer de Brexit plaatsvindt, de voorbereidingen voor de bereikbaarheid van de Rotterdamse regio zijn in volle gang. Na de eventuele Brexit wordt extra drukte verwacht bij de ferry terminals in Rozenburg, Hoek van Holland, Europoort en Vlaardingen. Voor vrachtverkeer zonder de juiste douanepapieren zijn er tijdelijke parkeerplekken ingericht. De drukte op de wegen wordt gemonitord met onder andere camera’s en verkeersregelaars.