Algemene vragen

Gebruik hiervoor de routeplanner bij de kaart op de homepage van RotterdamOnderweg.nl. Deze planner werkt voor de auto, het ov, de fiets of wanneer je te voet gaat.

Je kunt je tips en klachten achter laten via Facebook, Twitter of door te mailen naar Onderweg@rotterdam.nl.

Vragen over werkzaamheden en omleidingen

Dit vind je op RotterdamOnderweg.nl onder het kopje ‘Omleidingen’. Hier staat alle informatie over grote werkzaamheden die op dit moment plaats vinden. Heb je een vraag over werk dat niet op de website staat? Vraag het ons via Twitter, Facebook of de contactpagina. We zoeken het dan graag voor je uit.

Ja, bij werkzaamheden wordt altijd gekeken hoe de hinder voor het verkeer zo veel mogelijk beperkt kan worden. Maar overlast is nu eenmaal niet altijd te voorkomen. Hou Rotterdam Onderweg daarom goed in de gaten en als je vragen hebt, stel ze gerust!

De grote projecten vind je op RotterdamOnderweg.nl. Je kunt hiervoor terecht bij de kaart op de homepage en bij de pagina ‘Omleidingen’. Heb je een vraag over werk dat niet op de website staat? Vraag het ons via Twitter, Facebook of Onderweg@rotterdam.nl. We zoeken het dan graag voor je uit.

In een grote, drukke stad als Rotterdam zijn werkzaamheden nu eenmaal onvermijdelijk. Per jaar vinden er zo’n 12.000 werkzaamheden en evenementen plaats. Van heel groot (neem de renovatie van de Maastunnel) tot heel klein (bomen snoeien langs de weg) – het moet allemaal gebeuren. Zo houdt de gemeente de wegen veilig en blijft er ruimte voor het alsmaar groeiende aantal weggebruikers.

Vragen over de verkeerscamera's

Als de camera’s niet doen wat ze moeten doen, horen we dat heel graag. Laat het ons weten via Facebook, Twitter of door te mailen naar Onderweg@rotterdam.nl.

De beelden van de verkeerscamera’s zijn openbaar zodat je actueel kunt zien hoe druk het is op de weg. Je kunt je hierdoor beter voorbereiden op je reis.

Nee, de camera’s hangen zo hoog dat personen en kentekens niet duidelijk zichtbaar zijn. Bepaalde gebouwen zijn op verzoek onscherp gemaakt. Ook worden de beelden van de camera’s niet opgeslagen.

Vragen over de renovatie van de Maastunnel

De tunnel is 2 jaar dicht richting Zuid. Dit komt doordat het Erasmus MC altijd bereikbaar moet blijven. Het eerste jaar wordt de ene tunnelbuis aangepakt, het tweede jaar de andere. Hoewel halverwege van tunnelbuis wordt gewisseld, blijft de rijrichting altijd hetzelfde.

Nee, met die fiets heb je geen last van de werkzaamheden. Pas in 2019 worden de voetgangers- en fietstunnel aangepakt. Maar ook dan kan je gewoon door de tunnel blijven fietsen.

De kortste route is via de Erasmusbrug, maar deze is ook het drukst. Je kunt het beste omrijden via de Willemsbrug of de Ring

De Maastunnel wordt in twee jaar tijd helemaal gerenoveerd en gerestaureerd. Het is de oudste tunnel van ons land en heeft een flinke opknapbeurt nodig. Zo moet de aantasting van het beton hersteld worden en moet de Maastunnel in 2019 voldoen aan de nieuwe eisen op gebied van veiligheid. De tunnel krijgt nieuw wegdek, betere vluchtroutes en nieuwe ventilatie. Ook worden de tegeltjes vervangen en komt er nieuw LED-licht.

Vragen over de renovatie van de Coolsingel

Nee, het fietsverkeer ondervindt geen hinder aan de aan de werkzaamheden.

Omrijden kan op verschillende manieren.

Vanuit het Zuidwesten:

  • Door de Maastunnel, via de 's-Gravendijkwal en Weena
  • Over de Erasmusbrug via Vasteland, Westzeedijk, 's-Gravendijkwal en Weena
  • Over de Erasmusbrug via de Boompjes, André van der Louwbrug, Blaak, Mariniersweg en Goudsesingel

Vanuit het Zuidoosten:

  • Over de Willemsbrug via Blaak, Mariniersweg en Goudsesingel
  • Vanaf de Maasboulevard via de Oostmolenwerf en Goudsesingel

De Coolsingel is afgesloten voor autoverkeer richting het Hofplein. Richting de Erasmusbrug is de Coolsingel gewoon open.

De Coolsingel is een ingewikkelde straat die veel en intensief gebruikt wordt, die ook nog bereikbaar moet blijven tijdens de uitvoering. De omgeving kan daarbij ook niet te zwaar belast worden. Ondernemers, winkeliers willen doorwerken. Bewoners willen ’s nachts slapen. Wensen waar rekening mee wordt gehouden in de planning van de uitvoering.

De gemeente pakt de Maastunnel en Coolsingel bewust tegelijkertijd aan. Als het werk ná elkaar gedaan zou worden, zou de hinder 6 jaar in plaats van 3 jaar duren. Daarnaast is onderzoek gedaan naar de impact van het tegelijkertijd uitvoeren van de renovatie Maastunnel en herinrichting Coolsingel. Die impact blijkt minder groot dan veel mensen denken.

De planning van het werk op de Coolsingel is afgestemd met het project Maastunnel. Zo kan fase 4 van de Coolsingel kan pas starten als de Maastunnel af is in september 2019. De Coolsingel heeft in fase 4 maar één rijbaan ter beschikking en dat wordt te krap voor de doorstroming, daarom moet de Maastunnel ook weer open zijn. Dan kan het verkeer op twee manieren richting Zuid rijden.

De Coolsingel en het gebied eromheen krijgt een heel nieuw uiterlijk. Een ruime, groene en fraai vormgegeven stadsboulevard met monumentale allure door de prachtige gebouwen, de bestrating en nieuwe ornamenten.

Vragen over de herinrichting van de Brede Hilledijk

Het verkeer dat de wijk uit rijdt, wordt omgeleid via de Maashavenstraat en Maashaven Noordzijde of via de Silostraat en de Rijnhaven Zuidzijde.

De Brede Hilledijk is in één richting dicht tussen de Maashavenstraat en de Bananenstraat. De weg is afgesloten richting de Bananenstraat. In de richting van de Maashavenstraat is de Brede Hilledijk wel open.

Nee, fietsers ondervinden geen last van de werkzaamheden.

De Brede Hilledijk krijgt een nieuwe inrichting.