Bereikbaarheid en omleidingen

Bereikbaarheid

Om het verkeer beter te laten doorstromen wordt de Hoofdweg aangepast tussen de Schollevaartse Dreef en de Britse Zoom. In de eerste fase van dit project wordt er gewerkt aan de reconstructie van de Hoofdweg tussen de Schollevaartse Dreef en de gemeentegrens met Zuidplas. In deze fase wordt de kruising ter hoogte van de Akeleibaan aangepast en voorzien van verkeerslichten.

  • Tussen 4 maart en 1 april wordt de Hoofdweg afgesloten tussen de Europalaan en de Burgermeester van Schalijlaan in verband met de reconstructie van de hoofdrijbaan.

Omleidingen

  • De omleidingsroute voor doorgaand verkeer via de wijk Nesselande gaat via de de Laan van Aavant-Garde, Laan van Magisch Realisme en de Schollevaartse Dreef.
  • Doorgaand verkeer tussen Capelle aan den IJssel en Nieuwerkerk aan den IJssel gaat via de Burgemeester van Schalijlaan, de Burgemeerser Beresteijnlaan, de N219, de Kerlaan, de Batavierlaan en de Europalaan.
  • Wil je naar Nieuwerkerk a/d IJssel via de A20, dan rij je via de Capelseweg, daar neem je oprit 16 van de A20. Je gaat er weer af bij afrit 17 (Nieuwerkerk a/d IJssel) en je vervolgt je weg via de N219.
  • Richting Rotterdam via de A20 rij je via de Laan van Avantgarde en de Europalaan. Daar pak je oprit 17 richting de A20. Je gaat eraf bij afrit 16 (Capelle a/d IJssel) en je vervolgt je weg via de Capelseweg.

Wil je naar de snelweg, dan zijn er twee mogelijkheden: Rij via de Laan van Avantgarde, Brandingdijk en de N219 of via de Laan van Avantgarde, Hoofdweg (oostelijke richting), de Europalaan en de N219.