Bereikbaarheid en omleidingen

Algemeen

Om het verkeer beter te laten doorstromen wordt de Hoofdweg aangepast tussen de Schollevaartse Dreef en de Britse Zoom. Tot en met december 2019 wordt er in verschillende fasesgewerkt aan de Hoofdweg.

De reconstructie van de Hoofdweg zorgt voor een betere verkeersdoorstroming en meer veiligheid. Door het realiseren van twee bypasses bij de rotonde op de kruising van de Hoofdweg en Laan van Avant-Garde kan het verkeer straks beter en sneller doorstromen. Voor meer verkeersveiligheid worden de fietsoversteekplaatsen verlegd. De doorstroming op de hoofdrijbaan verbetert al tijdens de werkzaamheden door gebruik van tijdelijke rijbanen en de vroegtijdige aanleg van een keerlus.

 

Bereikbaarheid

Van 2 tot en met 29 september wordt gewerkt aan de Hoofdweg tussen Capelle aan den IJssel en de Britse Zoom. De Hoofdweg is dan drie weken dicht in de richting Zuidplas richting Capelle aan den IJssel.

  • De voorbereidende werkzaamheden starten op 2 september 2019.
  • Er wordt gewerkt van maandag tot en met vrijdag van 7.00 tot 17.00 uur.
  • Tijdens de eerste week van september 2019 zijn er geen wegafsluitingen.
  • Vanaf de tweede week wordt de Hoofdweg voor drie weken in één rijrichting - Zuidplas richting Capelle aan den IJssel - afgesloten.
  • De rijrichting Capelle aan den IJssel naar Nieuwerkerk aan den IJssel is altijd open.
  • De werkzaamheden duren tot en met eind december 2019.

Omleiding

Verkeer vanuit Nieuwerkerk a/d IJssel volgt een omleidinsroute via de Europalaan, Batavierlaan, Kerklaan, N219 en de Burgemeester Beresteijnlaan.