Fietsen heeft voorrang

Fietsen heeft voorrang

Fietsen is een goedkope, maar vooral een gezonde en schone manier om snel op je bestemming te komen. Met de fiets heb je vaak veel minder last van afsluitingen. Want waar je met de auto niet kunt komen, mag je met de fiets vaak wel langs. Met je eigen fiets, of met een deelfiets, stap je makkelijk over op de trein, metro of (water)bus. Of je neemt je fiets gewoon mee.

Huur of deel een fiets

Heb je (nog) geen fiets of kom je alleen op bezoek in Rotterdam? Dan kun je een swapfiets of een OV-fiets huren. Dit kan bij een aantal stations en metrohaltes in de stad. Bijvoorbeeld bij het Centraal Station en Marconiplein.

Een swapfiets huur je voor een vast bedrag per maand. Swapfietsen zijn te herkennen aan hun typische blauwe voorband. Andere fietsverhuurbedrijven vind je hier.

gatochfietsen1280.jpg

Gratis buggy bij fietsenstalling

Kom je fietsend met je kinderen naar het centrum? Bij de gemeentelijke fietsenstallingen aan de Blaak, Meent of Coolsingel kun je gratis een buggy lenen. Ideaal voor tijdens het winkelen of verkennen van de binnenstad. Vooraf reserveren is mogelijk.

Groene fietsen 1280.jpg

Fiets gratis mee in de waterbus

Je fiets mag gratis mee aan boord van de waterbus. Met de waterbus reis je tussen Heyplaat en de Erasmusbrug en tussen Kralingen en Feijenoord. Je reist bovendien in minder dan een uur van Dordrecht naar het centrum van Rotterdam.

Ook op de Fast Ferry is jouw fiets welkom. Deze veerdienst vaart tussen Hoek van Holland-Landtong-Persoonshaven-Maasvlakte. Zo ben je dus niet alleen duurzaam bezig, maar bespaar je ook nog geld.

1867-fiets-1280x720.jpeg

Kom verder met deze apps en sites

Fietsen heeft voorrang

Fietsen is een makkelijke, gezonde en schone manier om snel op je bestemming te komen. Lees meer

Fietsen-heeft-voorrang_1280x720.jpeg

Schoon reizen met ov

Rotterdam heeft een uitgebreid ov-netwerk dat je snel van A naar B brengt. Lees meer

1489-Rotterdam-centraal-station-ov_1280x720.jpeg

Samen onderweg

Wie samen reist, zorgt voor een betere doorstroming van het verkeer. Lees meer

Rotterdam-carpoolen_1280x720.jpeg