Schoon reizen met het OV

Uitgebreid ov-netwerk

Een stad als Rotterdam is nooit af. Dat betekent ook dat er veel (weg)werkzaamheden zijn in en rondom de stad. Denk bijvoorbeeld aan de Maastunnel en de Coolsingel. Reizen met de auto is niet altijd de snelste of makkelijkste manier om ergens te komen. Gelukkig heeft Rotterdam een uitgebreid ov-netwerk. Zo kom je snel van A naar B of van de ene kant van de Maas naar de andere.

Vervoer over land

Als het om ov gaat kun je je beter afvragen wat Rotterdam niet te bieden heeft. Naast een uitgebreid netwerk van metro, tram en bus, kun je ook binnen de stad met de trein reizen. Naast grote stations als Centraal, Blaak en Rotterdam-Alexander, hebben we ook nog Noord, Zuid, Lombardijen en Stadion. Bij de grote stations kun je direct overstappen op tram, bus, metro of ov-fiets. Maar ook de kleinere stations zijn met de tram en bus goed bereikbaar.

Rotterdamcentraal1280 klein.jpg

De watertaxi

Gemakkelijk en snel van de Euromast naar de Kop van Zuid? Met de watertaxi ben je in no-time op je plaats van bestemming. De watertaxi heeft zo’n 50 aanlegplaatsen in en om Rotterdam. Waaronder ook een aantal unieke. Stap bijvoorbeeld in of uit bij de SS Rotterdam. Kijk voor meer informatie en tarieven op de website van de watertaxi.

OV_watertaxi1280 klein.jpg

De waterbus

Met de waterbus kom je snel op plekken die over de weg lastiger te bereiken zijn. Bijvoorbeeld de RDM-campus op Heijplaat. De waterbus vaart niet alleen binnen Rotterdam, maar ook in de regio. Zo kun je onder andere naar Sliedrecht, Dordrecht, Papendrecht en Kinderdijk. Op de website van de waterbus vind je de haltes en dienstregeling. 

OV_Waterbus1280 klein.jpg

Gratis en goedkoop parkeren

Reis je toch liever met de auto? Dan kun je ervoor kiezen om je auto bij een P+R-terrein buiten het centrum te zetten en vanaf daar verder te reizen met het ov. Bij de meeste transferiums of P+R-terreinen kun je gratis of goedkoop je auto parkeren. Op de website van de gemeente vind je een overzicht van de P+R-terreinen in Rotterdam.

OVparkeren1280x720.jpg

Fietsen heeft voorrang

Fietsen is een makkelijke, gezonde en schone manier om snel op je bestemming te komen. Lees meer

Fietsen-heeft-voorrang_1280x720.jpeg

Schoon reizen met ov

Rotterdam heeft een uitgebreid ov-netwerk dat je snel van A naar B brengt. Lees meer

1489-Rotterdam-centraal-station-ov_1280x720.jpeg

Samen onderweg

Wie samen reist, zorgt voor een betere doorstroming van het verkeer. Lees meer

Rotterdam-carpoolen_1280x720.jpeg