Bereikbaarheid en omleidingen

Tijdens de jaarwisseling zijn er verschillende tijdelijke afsluitingen om alles veilig te laten verlopen. De afsluitingen zijn verdeeld in verschillende fases. Het streven is om om 03.00 uur alle wegen weer vrij te geven, maar er wordt eerst schoongemaakt, zodat we fris het nieuwe jaar in kunnen.

Ga je met oud en nieuw met de metro naar de stad? Goed nieuws: tussen 22.00 en 02.00 uur is de metro gratis. Iedere 10 minuten rijdt metro C tussen Capelsebrug en Vijfsluizen en lijn E tussen Meijersplein en Slinge. Kijk hier voor meer informatie. 

 

OudNieuw2018_Fase1.png

Bereikbaarheid

Voetpad en fietspad aan de oostkant van de Erasmusbrug zijn afgesloten. Voetgangers en fietsers nemen het pad aan de westkant (Wilhelminakade), dit is dan tweerichtingsverkeer.

OudNieuw2018_Fase2.png

Bereikbaarheid

Afsluitingen Wilhelminakade voor het Kindervuurwerk. Hierbij is de Otto Reuchlinweg tweerichtingsverkeer en de Wilhelminakade zelf afgesloten. De ingang van het Kindervuurwerk is op de parkeerplaats naast de Cruise Terminal. Als je naar het Kindervuurwerk komt, ga dan niet met de auto. Je kunt niet parkeren bij de Wilhelminakade. Alleen bestemmingsverkeer wordt doorgelaten bij de Posthumalaan en de Laan op Zuid.

OudNieuw2018_Fase2.png

Bereikbaarheid

Volledige afsluiting van de Erasmusbrug. Let op: dit geldt óók voor ov. Verkeer kan via de Willemsbrug rijden.

OudNieuw2018_Fase3-4.png

Bereikbaarheid

Het Noordereiland is afgesloten. Alleen mensen met een doorlaatbewijs kunnen het Noordereiland op. Ga je op bezoek bij familie? Vraag naar het doorlaatbewijs. Zonder bewijs, geen toegang. Doorgaand verkeer kan gewoon over de Willemsbrug richting Noord.

OudNieuw2018_Fase3-4.png

Bereikbaarheid

Beide rijbanen van de Boompjes zijn afgesloten vanaf de André van der Louwbrug tot aan het Vasteland. Ook de Schiedamsedijk (vanaf Churchillplein) en Westzeedijk (vanaf Droogleever Fortuijnplein) zijn afgesloten voor verkeer. Bestemmingsverkeer voor het Oogziekenhuis of Erasmus MC kan wel doorrijden. De Witte de Withstraat en de parkeergarage aan de Hartmanstraat blijven bereikbaar. Verkeer dat de stad uit wil, kan via de Maasboulevard of de Westzeedijk (let op: de Maastunnel is dicht richting Zuid).

OudNieuw2018_Fase5.png

Bereikbaarheid

Het Scheepvaartkwartier – tussen de Kievietslaan en Westplein/Scheeptimmermanslaan – is niet meer toegankelijk. Dit gebeurt om de parkeerdruk in het gebied te verminderen en bewoners zo min mogelijk overlast te bezorgen. Bestemmingsverkeer (met doorlaatbewijs) kan de wijk in via de Westerlaan/Westerkade. De wijk uit kan via de Scheeptimmermanslaan en Parkkade.

OudNieuw2018_Fase6.png

Bereikbaarheid

Kom je vanaf de Laan op Zuid? Dan rij je via de Stieltjesstraat naar de Willemsbrug. Vanaf de Posthumalaan rij je via de Veemstraat richting de Willemsbrug. Kom je vanaf de Hillelaan? Rij dan door via de Brede Hilledijk richting de Willemsbrug.

De Wilhelminakade is dicht voor verkeer. De Otto Reuchlinweg is weer tweerichtingsverkeer tot aan de kruising met Edam. Verkeer via de Wilhelminapier kan alleen via de Posthumalaan.