Bereikbaarheid en omleidingen

Afsluitingkoningsdag-Nieuwe Binnenweg_1280x720.jpg
Afsluitingkoningsdag2019_beijerlandselaan.jpg

Bereikbaarheid

Door heel Rotterdam vinden op 27 april grote en kleine evenementen plaats. De impact op de bereikbaarheid is beperkt. De grootste afsluitingen zijn die van de Nieuwe Binnenweg, de Westersingel en de Groene Hilledijk.

Omleidingen

  • De Groene Hilledijk is al de avond voor Koningsdag, op vrijdag 26 april, druk door de Kings Sale, vanaf ongeveer 10.00 uur is de Groene Hilledijk afgesloten tussen Sandelingenplein en Randweg.
  • De Nieuwe Binnenweg is op Koningsdag dicht tussen het Eendrachtsplein en de Mathenesserlaan. Je kunt omrijden via de Rochussenstraat. De afsluiting duurt van 06.00 tot ongeveer 22.00 uur (afhankelijk van de drukte). Op de Westersingel is een vrijmarkt. Tussen het Kruisplein en het Eendrachtsplein en de Jacobusstraat en de Mauritsstraat geldt een rijverbod, bewoners krijgen een doorlaatbewijs.
  • De Groene Hilledijk en Beijerlandselaan zijn op Koningsdag afgesloten vanaf het Sandelingsplein tot de 2e Rosestraat. Je kunt omrijden via het Breeplein, Beukendaal en de Colosseumweg. Deze afsluiting duurt in principe van 10.00 tot 23.00 uur, maar ook dit kan iets afwijken, afhankelijk van de drukte.
  • De Witte de Withstraat is afgesloten tussen de William Boothlaan en de Eendrachtsweg van 15.00 uur tot 02.00 uur; je kunt omrijden via de Westblaak.

Openbaar vervoer

Op vrijdag 26 april rijdt de RET een normale dienstregeling met alleen voor buslijnen 143 en 174 een omleidingsroute. Op zaterdag 27 april rijdt de RET een zaterdagdienstregeling. Bus 56, 57, 126, 143, 144, 156 en 174 en 601 rijden daarom een omleiding. Je leest hier meer over op de website van de RET.

Wat is er allemaal te doen?

De grootste vrijmarkten tijdens Koningsdag zijn te vinden op de Coolsingel, het Grote Kerkplein, de Van Oldebarneveldtstraat en de Westersingel.

Maar er wordt ook feest gevierd:

Kijk voor het volledige programma op de website van Rotterdam Festivals. En geniet ervan!

Foto: Peter Schmidt