Gratis je fiets repareren kan in Rotterdam!

Band lek, rem kapot of gewoon even je band oppompen? Sinds juli vorig jaar kun je jouw fiets gratis repareren en onderhouden bij één van de drie Bike Repair Stations in de stad. De stations staan op de stoep bij sociale fietswerkplaatsen Give A Bike aan de Vierhavensstraat (M4H), Pluspunt Noord aan de Noorderhavenkade (Blijdorp) en bij de circulaire voorbeeldstad BlueCity aan de Maasboulevard (Kralingen).

Initiatief

De stations zijn deel van een pilot om te onderzoeken op welke manier de Bike Repair Stations het beste bijdragen aan het fietsklimaat in de stad. Initiatiefnemer is creatief bureau Kongsi, met support van de Rotterdamse Fietsalliantie en Rotterdam Circulair.

Gratis onderhouden en repareren

De fiets is het makkelijkste en meest gezonde vervoermiddel, voor jou en de stad. Maar het goed onderhouden en repareren van je fiets is voor veel mensen moeilijk en kostbaar. Ook heeft niet iedereen de ruimte om tools te stallen die je maar af en toe gebruikt. Met de Bike Repair Station kun je elk moment je fiets gratis onderhouden en repareren.

Hoe ziet een Bike Repair Station eruit?

De Bike Repair Stations zijn hufterproof kasten waar je de belangrijkste tools vindt om je fiets te fixen of onderhouden. De stations zijn 24/7 kosteloos geopend, waardoor je op elk moment je fietsband kunt oppompen, je ketting erop kunt leggen of je remmen kunt onderhouden. Er liggen hoogwaardige tools en natuurlijk een goede fietspomp. Je kunt je fiets ophangen aan de stangen om nog gemakkelijker aan je fiets te sleutelen. Voor het plakken van je band dien je wel zelf een eventuele nieuwe binnenband en/of plakkers mee te nemen.

QR-codes en workshop

Nog geen idee hoe je je fiets moet fixen? Met de QR-codes kom je bij handige how to-filmpjes terecht én je kunt ook aankloppen bij sociale fietswerkplaatsen Give A Bike en Pluspunt, die je graag verder helpen. De smaak te pakken? Kongsi biedt samen met Give a Bike gratis Bike Repair Station-workshops aan.

Meer informatie vind je op www.bikerepairstation.nl.