Auto delen?

De Gemeente Rotterdam wil het gebruik van deelauto’s in de stad stimuleren. Daarom is er een onderzoek gestart om de motivatie en behoeftes van reizigers in en om de stad in kaart te brengen. Is een deelauto een goede aanvulling op de bestaande vervoersmiddelen? Kan het jouw eigen auto vervangen? Wat beïnvloedt de keuze voor een deelauto? Met behulp van een speciale vragenlijst hoopt de gemeente deze vragen beter te kunnen beantwoorden.

Rotterdam en Mobi-Mix
De resultaten van dit onderzoek zijn niet niet alleen nuttig voor de stad Rotterdam. De kennis en ervaringen worden namelijk ook gedeeld via het project 'Mobi-Mix'. Een samenwerking tussen verschillende Europese steden, kennisinstellingen en universiteiten. Zo leert iedereen van elkaar en kan deelmobiliteit nog slimmer en efficiënter ingezet worden.

Nulmeting
De gemeente wil graag weten in hoeverre jouw mening, behoefte en interesse in deelauto’s verandert ten opzichte van dit moment. Daarom word je, als je dat wil, over een jaar opnieuw gevraagd een vragenlijst in te vullen. Het enige wat je daarvoor hoeft te doen is je e-mailadres invullen aan het begin van het formulier.  

Deelvervoer
Rotterdam stimuleert het gebruik van deelvervoer, want de stad groeit en het klimaat verandert. Dit vraagt om slimme keuzes en nieuwe vormen van vervoer. Ten opzichte van een eigen auto, dragen (elektrische) deelauto’s bijvoorbeeld bij aan minder CO2-uitstoot. Ook kunnen ze zorgen voor meer ruimte voor voorzieningen en groen. Daarnaast zorgt deelvervoer voor meer keuze in vervoersvormen. Het einddoel is een toekomstbestendige, aantrekkelijke en bereikbare stad.

Wil je jouw mening delen? Klik dan op deze link, vul het formulier in en maak kans op twee gratis kaartjes voor Diergaarde Blijdorp! Het invullen van de vragenlijst duurt ongeveer 10 minuten.