Fietslift op P+R Meijersplein

Een primeur voor P+R Meijersplein: fietsers kunnen hun fiets voortaan beveiligd parkeren in een fietslift. De eerste in Rotterdam. In totaal heeft de automatische fietslift plaats voor 55 tweewielers.

Gebruikmaken van de Fietsdock kan door middel van een pasje en op termijn een app op je telefoon. Gebruik van de stalling kost € 1,85 voor de eerste negen uur, daarna zijn de kosten € 0,15 per uur.

'We zijn er trots op dat deze slimme fietsenstalling er nu daadwerkelijk staat. Steeds vaker kopen mensen duurdere fietsen en die wil je niet zomaar ergens tegen een lantaarnpaal parkeren. Met deze fietslift staat je fiets veilig en beschermd en heb je ook nog plek voor een boodschappentas', zegt Walter Benecke van Fietsdock.

Meer op de fiets

Station Meijersplein moest het tot voor kort stellen zonder beveiligde fietsenstalling. Fietsdock brengt daar nu verandering in en hoopt op die manier ook meer mensen op de (elektrische) fiets naar het station te krijgen. De fietslift is een pilot en heeft een looptijd van zes maanden. Daarna wordt Fietsdock geëvalueerd met betrokken partijen.

Rotterdam Mobility Lab

Fietsdock maakt onderdeel uit van Rotterdam Mobility Lab waarin De Verkeersonderneming startups zes maanden de kans heeft gegeven het product/de dienst te testen in de Rotterdamse omgeving. Kijk voor meer informatie op rotterdammobilitylab.nl.

Bron: Rotterdam.nl