Rit 010: fiets een andere route!

Geen zin om over de drukke Coolsingel en Schiekade te fietsen? Neem dan eens een andere route van Noord naar Zuid. De nieuwe fietsroute Rit010 loopt tussen de Proveniersstraat, de Provenierstunnel, het Kruisplein en de Westersingel/Eendrachtsweg.

Fietsers die over Rit 010 rijden komen langs bezienswaardigheden zoals fraaie architectuur, groene singels en kunst. Er staan weinig verkeerslichten, zodat fietsers kunnen doorfietsen. Bovendien is het minder druk.

Promotie

De alternatieve route wordt voorzien van opvallende borden langs het fietspad. Op 28 maart deelt een voorlichtingsteam folders uit aan geïnteresseerde fietsers. Tegelijkertijd toont een fietsende gids met megafoon de highlights langs de route. Als fietser maak je kans op een prijs als je een foto van jezelf op de alternatieve route maakt. Om mee te doen deel je een selfie met de online fietscommunity Fietsfan010.

Fijn fietsen

Dagelijks maken ongeveer 10.000 fietsers gebruik van de 6,5 kilometer lange Noord-/Zuidroute tussen het Schieplein en het Varkenoordseviaduct. Vooral op de Coolsingel en Schiekade is het zo druk dat sprake is van fietsfiles. Sinds 2016 werkt de gemeente aan het sneller, veiliger en comfortabeler maken van deze fietsroute. Verkeerslichten worden sneller afgesteld voor fietsers, wachtplekken worden vergroot en kruispunten opnieuw ingericht. Wat ook helpt, is als meer fietsers een andere route pakken. Een extra reden om voor Rit 010 te kiezen, is dat in april de Coolsingel flink op de schop gaat.