Minder openbaar vervoer in Rotterdam

Door de nieuwe maatregelen van de overheid tegen de verspreiding van het coronavirus rijden de treinen van de NS en de bussen, trams en metro's van de RET een aangepaste dienstregeling. In dit artikel houden we het laatste nieuws rondom het openbaar vervoer en Corona bij.

Deze pagina is verouderd. Kijk voor alle actuele informatie op de nieuwe pagina over corona-maatregelen en bereikbaarheid in de stad.

RET

Sinds 16 maart rijdt de RET met een aangepaste dienstregeling. Maandag 23 werd de dienstregelig nog verder afgeschaald, naar 50 tot 60 % van de normale capaciteit. Dit houdt in dat de bussen, trams en metro's minder vaak rijden dan je gewend bent. Vanaf maandag 11 mei rijden er meer trams, omdat het toch steeds drukker wordt.

  • Bus: De extra ritten op lijnen 42, 44, 66, 68 en 70 zijn vanaf maandag 6 april te zien in de reisplanner van de RET. Sinds zaterdag 4 april starten de busritten rond 07.30 uur en niet meer om 06.00 uur, de eerdere vertrektijd.

  • Metro: Vanaf zaterdag 11 april, starten de metro's op zaterdag met rijden om 07.00 uur in plaats van 06.00 uur. De weekendmetro rijdt niet.

  • Tram: Lijn 23 en 25 rijden op werkdagen tussen 15.00 en 18.00 uur op elk kwartier in plaats van om de 20 minuten. Lijn 23 wordt vanaf 5 april op zondagen de hele dag ingekort tot Beverwaard-Rotterdam Centraal. Op zondagen rijden trams elke 30 minuten in plaats van elke 20 minuten. Daarnaast zullen ze in plaats van om 06.00 uur om 08.00 uur beginnen met rijden.

Wil je niet voor verrassingen komen te staan? Check dan voor je gaat reizen de actuele vertrektijden in de RET Real Time App of plan je reis met de RET Reisplanner. Meer informatie over de maatregelen die de RET neemt, vind je hier

Veel gestelde vragen over reizen met het OV

De RET houdt een lijst bij met veel gestelde vragen over reizen met het OV. Op deze pagina staan ze onder elkaar opgesomd.

NS

Ook de NS past de dienstregeling aan vanaf vrijdag 13 maart. Vanaf 21 maart rijdt de NS met een basisdienstregeling. Van alle stations in Nederland vertrekken in iedere richting 2 treinen per uur. Vanaf 29 april rijden er extra intercity's. Op deze manier wordt het makkelijker om 1,5 meter afstand te houden. Meer daarover lees je op de site van de NS.